Aqua expert

Bottensats

I all sin enkelhet ger bottensatsen en överblick över vad som finns och pågår i vattnet. I vissa fall kan den göra det enklare att förstå andra parametrar i vattenanalysen. Säg att det finns ovanligt mycket järn i vattnet. Om en bottensats bildas när det får stå stilla rör det sig om den sortens järn som fäller ut sig. Om vattnet förblir klart utan bottensats pekar det på att pH-värdet är lågt, eftersom surt vatten gör järn lättlösligt så att det inte syns med blotta ögat.

Bottensats som utgångspunkt i vattenanalys

Järn är inte den enda möjliga orsaken till att en bottensats bildas i dricksvatten. Det kan röra sig om växtdelar, flagor, sand eller andra partiklar. De här faktorerna skulle kunna sätta igen filter och är därför bra att känna till innan vi vidtar några åtgärder för att rena ditt vatten. Kort sagt är bottensatsen en utmärkt utgångspunkt för det tränade ögat som vill förstå ditt dricksvatten och hur mätvärdena från vattenanalysen samspelar hos just dig.

Ta bottensats i dricksvatten på allvar

Kanske har du själv upptäckt att en bottensats bildas i ditt vatten när det står stilla. Troligen vill du bli av med den, vi förstår att grumlighet får vattnet att kännas smutsigt. Oavsett vad bottensatsen består av bör du göra en vattenanalys för att ta reda på orsaken. Stora som små förändringar bör tas på allvar och först när vi har all information kan vi hjälpa dig att hitta rätt åtgärd.

Beställ en vattenanalys från oss och få smidiga resultat mot minimal ansträngning. Allt du behöver göra är att fylla på provflaskan och svara på frågeformuläret som du får hemskickat. Provflaskan skickas sedan med svarskuvert till ett ackrediterat laboratorium som vi samarbetar med. Snart får du resultaten och eventuella åtgärder kan vidtas.

Relaterade artiklar

Missfärgat vatten